Ve čtvrtek 28. října 2010 byla poprvé pro veřejnost otevřena nová stylová restaurace s názvem U Orloje.
Je součástí Chrámu chmele a piva v Žatci, jehož dominantou je 42m vysoký Chmelový maják - rozhledna a Chmelový orloj.
Restaurace má vlastní malý minipivovar, kde budou dozrávat nové značky piva přímo před zraky hostů.
Určitě vás osloví Žatecký samec, Chmelový ležák nebo Chrámové tmavé.
Podnik je vybaven ve stylovém staročeském duchu, k jídlu nabízí typickou českou kuchyni, například gulášek nebo kachnu se zelím.
Výzdoba připomíná tradici českého pivovarnictví a chmelařství,
k níž se vážou všechny další atrakce Chrámu chmele a piva.
V běžném provozu pro veřejnost je nová restaurace od 1. listopadu 2010.
Otevřena pak bude denně od 11 do 22 hodin.
A jak ji najdete? Navede vás chmelový maják, který je v noci vidět na několik
desítek kilometrů.
Od počátku dubna bude nová turistická sezóna, kdy je k dispozici až 80 míst. To ocení kuřáci, protože vnitřní část je nekuřácká.
Jednoznačně se u návštěvnků "chytlo" vlastní vyráběné pivo. Největší oblibě se těší Žatecký samec, následuje Chmelový ležák a Chrámové tmavé pivo. Chmelový nápoj po uvaření projde procesem hlavního kvašení a dokvašování při nízké teplotě. (tkzv. ležení - proto ležák). Uzrálé pivo se nefiltruje a jde ze zásobních tanků přímo "na pípu". Díky tomuto způsobu výroby lahodí konzumentům. Kromě těchto třech základních druhů piva je možno také v restauraci objednat točené řezané pivo a také nápoj s názvem Kolečko. Jedná se o netradiční kombinaci světlého piva a dobré točené limonády. Točený nápoj má bohatou pěnu, nižší obsah alkoholu (okolo 2%) a zajímavý ovocný nádech. Svěží nápoj je určen pro sportovce, návštěvníky-cyklisty, zkrátka pro všechny, kdo nechtějí nebo nemohou konzumovat tradiční silné pivo. Z důvodu značného zájmu je připravována také sadavlastních lahví pro zákazníky, kteří si chtějí točené pivo odnést. Jde o zelené láhve o objemu jeden a tři litry. Aktuální informace na